Sponsorlu Bağlantılar

Koala görüntüsü ile çok sevimli, uysal bir hayvandır. Koala’nın yaşam alanı Avustralya ormanlarıdır ve her bölgede yaşayamazlar. Tıpkı kanguru gibi keseli bir hayvandır. Çok kısa süren bir hamilelik süresinin ardından (35 gün) minicik bir koala dünyaya gelir ve bu 3-5 cm boyundaki yavru annenin kesesine girer ve burada beslenmeye ve  büyümeye devam eder. Yaklaşık 6 ay süren bir kese hayatı boyunca annesinin kesesinde bulunan memesinden süt ile beslenen yavru koala 6. ayın sonunda keseden çıkar ve annenin sırtında yaşamını devam ettirmeye başlar.

Yaklaşık 2-3 yaşına kadar bir yavru koala anne koalanın sırtında yaşar. Burada hem hayatı öğrenir hemde beslenip yetişkin bir koala olmak için çabalar. Annesiyle birlikte okaliptüs ağacı yaprakları ile beslenir.

Ağaçlarda yaşar ve yetiştin bir koala olunca annesinin sırtından inerek kendi ayrı beslenmeye başlar. Koala sosyal bir hayvan değildir, hayatları uyumak ve yemek yemek üzerine kurulmuş gibidir.

Koalalar tembellikleri ile ün salmış bir hayvandır bunun sebebi ise beslendikleri okaliptüs ağacıdır. Sadece okaliptüs ile beslenen koala ancak bir kaç adım atacak kadar enerji almaktadır. Koala hayatının neredeyse tamamını okaliptüs ağaçlarına sarılmış şekilde ve ağaçların üzerinde uyuyarak geçirmektedir. günde 18 saati uyku ile geri kalan zamanlarda ise sadece yapak yiyerek zamanlarını geçirirler.

Sponsorlu Bağlantılar

Su içmek ve bir ağaçtan başka ağaca geçmek için kullandıkları enerji en fazla 3-5 metre yürümelerini sağlamaktadır. Genellikle ağaçların üzerindeki su damlaları ile su ihtiyaçlarını giderir ve yaprakların hepsini bitirse bile yaprakların tekrar büyümesini bekler ve ağaçtan inmez.

Koala geçmişten beri kürkleri için çok fazla avlanmış ve soyu tehlike altına girdiği için artık avlanması yasaktır ve koruma altına alınmıştır. Çok uyuşuk ve yavaş bir hayvan olduğu için yakalanması ve avlanması çok kolaydır. Soylarını tehdit eden başka bir sebep ise insanların ormanları yok etmesi, aşırı kentleşmedir.

Sponsorlu Bağlantılar