Sponsorlu Bağlantılar

Kapibara diğer adıyla su kobayı kemirici hayvanlar arasında en büyük ve iri olanıdır. Sadece Güney Amerika da yaşarlar ve görülürler.Görüntüsü ile domuzu andıran ancak kemirgen ailesinden olan kapibara, yabani doğada bulunurken, etinden yararlanmak için de evcilleştirilen bir hayvandır. Kısa bacakları ve küt burun yapısı ile dikkat çeken kapibara, suda yaşamayı sevdiği için  su domuzu olarak da bilinmektedir. Genellikle gündüzleri insanlardan gizlenmeyi ve gece beslenmeyi tercih ederler. Soğuk havalara karşı oldukça dayanıklıdırlar.

Otçul beslenen su kobaylarının soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Hayvanat bahçelerinde koruma altına alınarak yaşayan bir çok su kobayı da bulunmaktadır. Doğal yaşam alanlarında ise sürüler halinde yaşamaktadırlar. Bir defada 6-8 adet  yavru doğururlar. Yavrular gelişmiş şekilde doğarlar ve kısa süre içerisinde anneden ayrılıp kendisi beslenmeye ve yaşamaya başlar.

Bazı çiftliklerde eti için yetiştirilen türleri de vardır ve doğada etleri için avlanmaktadırlar. Bu avlanma sebebiyle ve vahşi hayvanların saldırıları sonucu sayıları giderek azalmıştır.  Uysal, sosyal bir hayvan olan kapibara tehlike karşısında suya atlayarak kendini koruma altına almaktadır.

 

Sponsorlu Bağlantılar