Sponsorlu Bağlantılar

Hint yağı bitkisi halk arasındaki ismiyle kene otu anavatanı Hindistan olan bir bitki türüdür. Akdeniz ikliminin yaşandığı bölgelerde yetişmektedir. Hint yağı bitkisinin yağı çıkarılarak kullanılır. Bitkinin kendisi oldukça zehirli bir bitki olup yanlış kullanımı ölüme kadar gidecek kötü sonuçlar doğurabilir. İçeriğindeki ricin (risin) adlı madde çok zehirlidir ve yağ yapımında bu madde ayrıştırılarak yapılır. Hint yağı bir çok faydası bulunan bir yağdır. Özellikle kaş, kirpik ve saç bakımında kullanılır. Hint yağının kullanım alanları şu şekildedir;

  • Sanayi alanında kullanılan hint yağı naylon, deri, mürekkep gibi farklı maddelerin yapımında kullanılır.
  • Bebekler için üretilen pişik kremlerinde katkı maddesi olarak kullanılır.
  •  Kozmetik sektöründe kullanılır.
  • Tıp alanında kullanılır.
  • Hemoroid tedavisinde kullanılır.

    Hemoroid hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın

  • Cildi güzelleştirir.
  • Güçlü müshil etkisi vardır.
  • Fazla ve yanlış kullanımında kuvvetli kusma ve ishal gibi şikayetlere sebep olabilir.

Hint yağı bitkisine kene otu da denilmesinin sebebi bitkinin tohumlarının keneye benzemesinden dolayıdır. Bu bitkinin tohumları ve yaprakları direkt olarak kullanılmamalıdır. Hint yağı kullanımı için doktora, eczacıya yada bitki uzmanına mutlaka danışılmalıdır.

Sponsorlu Bağlantılar