Sponsorlu Bağlantılar

Afrika pengueni diğer bilinen isimleriyle de siyah ayaklı penguen, çakal penguen Güney Afrika sularında yaşayan bir penguen türüdür. Erişkin penguenlerin ortalama ağırlıkları 2.2-3.5 kg ağırlıklarındadır  ve boyları 24-28 cm arasındadır. Yüzlerinde siyah bir yüz maskesi bulunur. Gözlerinin üzerinde ise pembe bir çizgi bulunur. Afrika pengueni uçuşa elverişli olmayan yassı kanatlara sahiptir. Ancak suda yüzebilirler. Afrika penguenleri balık, kalamar gibi deniz canlıları ile beslenir.

Bir zamanlar çok sayıda Afrika pengueni yaşamasına rağmen gün geçtikçe sayıları azalmaktadır. Soyları tükenmek üzere olan Siyah ayaklı penguen turistler tarafından oldukça merak edilen bir penguen türüdür. Bazı plajlarda özellikle penguen izleme alanları oluşturulmuştur ve turistler bu plajlarda penguenleri doğal yaşam alanlarında izlemektedir.

Erkekler dişilerden daha büyük yapıdadır ve daha büyük gagalara sahiptir. Hem dişi hem erkeklerinde siyah ayaklar bulunmaktadır. Afrika penguenleri eşek anırmasına benzer sesler çıkarırlar. Küçük boyutları ile denizlerde büyük deniz hayvanlarına av olurlar, karada ise bazı kuş türleri tarafından avlanırlar. İnsanların penguenlerin yaşam alanlarını tehdit etmesinden dolayı da soyları tehlike altındadır.

 

Sponsorlu Bağlantılar